In chocolade gedoopte mokkakoekjes

    In chocolade gedoopte mokkakoekjes

    Foto recept: In chocolade gedoopte mokkakoekjes
    1

    In chocolade gedoopte mokkakoekjes

    (15)
    42min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor chocolade-mokka koekjes, met een extra chocolade-achtige finishing touch - de koekjes worden op het laatst tot net halverwege in pure chocolade gedompeld om het spectaculair professioneel ogende koekjes te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 55 gr chocolade om mee te koken
    • 110 gr margarine
    • 110 gr boter
    • 100 gr basterdsuiker
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel instant koffie korrels
    • 1 theelepel water
    • 1 ei
    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 250 gr pure chocolade
    • 3 eetlepels margarine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

    1. Smelt de chocolade om mee te koken in een pan met dikke bodem. Laat iets afkoelen.
    2. In een grote kom meng je 110 gr margarine en boter met een elektrische mixer op medium snelheid tot de boter zacht wordt. Voeg de suiker en zachte donkerbruine suiker toe en klop tot een luchtig geheel.
    3. Los de oploskoffie in het water. Voeg de gesmolten chocolade, ei en koffie aan het boter mengsel toe en klop goed.
    4. Roer bloem, kaneel en zout door elkaar en voeg toe aan het botermengsel. Dek af en koel ongeveer 1 uur of totdat het gemakkelijk te hanteren is.
    5. Vorm in twee 18 cm lange strengen. Wikkel in folie en koel gedurende ten minste 6 uur of 's nachts.
    6. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    7. Snijd het deeg in plakjes van 6 mm en leg deze op een ingevette bakplaat. Bak gedurende 10-12 minuten. Verplaats naar een rooster en laat afkoelen.
    8. Smelt de pure chocolade en 3 eetlepels van de margarine op laag vuur. Doop de helft van elk koekje in het chocolademengsel. Leg ze op vetvrij papier tot de chocolade stevig is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren