Zwarte pasta met gorgonzolasaus

    Zwarte pasta met gorgonzolasaus

    1keer bewaard
    40min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een prachtig pastagerecht dat net zo goed smaakt als dat het eruit ziet.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr zwarte pasta
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 3 sjalotjes, gehakt
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 225 ml witte wijn
    • 225 ml kippenbouillon
    • 225 gr gorgonzola, verkruimeld
    • 150 gr tomatenpuree
    • 5 plakjes Parmaham, in stukjes gesneden
    • 4 eetlepels koffieroom
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 6 blaadjes verse basilicum, in dunne repen gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten beetgaar koken. Afgieten.
    2. Verhit de olie in een grote zware koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten en knoflook tot ze goudbruin zijn. Giet de wijn en kippenbouillon erbij. Breng aan de kook, en roer de gorgonzola erdoor. Voeg tomatenpuree en ham toe en breng aan de kook. Roer de room erdoor, verlaag vuur en sudder 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de pasta toe en roer zodat alle pasta met saus bedekt is. Kook totdat de pasta warm is. Leg de pasta op de borden en garneer met parmezaanse kaas en basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren