Kipfilets met kokosnoot en kerrie

    Kipfilets met kokosnoot en kerrie

    5keer bewaard
    1uur5min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke maaltijd voor door de week. De kipfilets worden gebakken geserveerd met roergebakken groenten in een romige saus van kokos met een vleugje peper en een kerrie smaak. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets (ongeveer 1 kg)
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 grote wortel, in plakjes
    • 75 gr diepvries tuinerwten, ontdooid
    • 2 lente-uitjes, gesneden
    • 1 verse groene of jalapeno peper, zaden verwijderd en in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel verse gember, zeer fijngesneden
    • 2-3 teentjes knoflook
    • 300 ml kokosmelk
    • 50 ml kippenbouillon
    • 100 gr rozijntjes
    • 1 eetlepel kerrie poeder
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Verhit de olie in een diepe koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilets aan alle kanten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
    2. Meng de uien, wortelen, erwten, lente-uitjes, chili, gember en knoflook in dezelfde pan en roerbak gedurende ongeveer 5 minuten tot alle groenten zacht zijn. Voeg vervolgens de kokosmelk, kippenbouillon, rozijnen, kerrie en zout toe en breng aan de kook.
    3. Voeg de kip toe, het vuur lager en laat gedurende 20-25 minuten sudderen tot de kip volledig gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren