Klassieke kersencake

    Klassieke kersencake

    9keer bewaard
    1uur15min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Bereid een eenvoudig cakebeslag, giet het in een bakblik, leg er kersen op en doe het in de oven - eenvoudiger kan niet! Dit zal je makkelijkste recept worden nadat je het hebt geprobeerd!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr boter
    • 225 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4 eieren
    • 100 gr witte bloem
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • 100 gr paneermeel
    • 500 gr kersen, pitten verwijderd
    • poedersuiker voor decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Klop de boter, suiker, vanille en eieren tot een luchtig en romig geheel. Meng de bloem vermengd met het bakpoeder en het paneermeel hierdoor.
    2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet een springvorm in en giet het mengsel er in. Verdeel de kersen (zonder pit) hierover heen en druk ze lichtjes in het beslag.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer een uur. Bestrooi de gebakken taart met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren