Krokante beignets met karkó (zeevrucht)

    Krokante beignets met karkó (zeevrucht)

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel recept gemaakt met karkó (een type zeeslak), een prachtige maar moeilijk te vinden Caribische traktatie. Deze beignets zijn geweldig als een voorgerecht, of als party snack of als een zeer smakelijke canape bij je favoriete tropische drankje!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Beignets:
    • 1 l olie om te frituren
    • 100 gr witte bloem
    • 1 ei
    • 120 ml melk
    • gemalen cayennepeper naar smaak
    • gekruid zout naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • 225 gr gehakt conch-vlees
    • 1/2 ui, gehakt
    • 1/2 groene paprika, fijngesneden
    • 2 stengels selderij, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • dipsaus:
    • 2 eetlepels ketchup
    • 2 eetlepels limoensap
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 eetlepel hete saus
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote pan of frituurpan tot 185 graden C.
    2. In een kom meng je de bloem, ei en melk. Breng op smaak met cayennepeper, gekruid zout, peper en zout. Meng de conch, paprika, ui, selderij en knoflook erdoor.
    3. Laat het beslag met behulp van een eetlepel in de hete olie zakken, en bak goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
    4. In een kom meng je de ketchup, limoensap, mayonaise, hete saus, zout en peper. Serveer de saus naast de beignets.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren