Cheesecake met citrusvruchten

    Cheesecake met citrusvruchten

    2keer bewaard
    1uur55min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Als je van citrusvruchten houdt, zul je van dit recept houden, de cheesecake is op smaak gebracht met verse citroen, limoen en sinaasappel. Het oranjemarmelade glazuur is de perfecte finishing touch.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 eierdooier
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 1/4 theelepel vanille-extract
    • 150 gr witte bloem
    • 5 eetlepels basterdsuiker
    • 110 gr boter, kamertemperatuur
    • 1 eiwit
    • 675 gr roomkaas
    • 325 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels maïzena
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 2 theelepels geraspte limoenschil
    • 1 1/2 theelepel geraspte citroenschil
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 3 eieren
    • 250 ml zure room
    • 180 ml sinaasappel marmelade
    • 2 theelepels vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8. Vet een springvorm (23 cm) in.
    2. In een kleine kom, meng je de eidooier, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel geraspte citroenschil en 1/4 theelepel vanille. In de kom van een food-processor meng je de bloem en 5 eetlepels suiker. Voeg de boter toe en meng tot grove kruimels vormen. Terwijl de machine draait, voeg je het dooiermengsel toe en mix je tot vochtige klontjes vormen. Druk in de bodem en zijkanten tot halverwege de voorbereide springvorm. Zet de bodem 10 minuten in de diepvries.
    3. Bestrijk de bodem lichtjes met eiwit. Bak tot de bodem licht goudbruin is, ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen op een rek tijdens het voorbereiden van de vulling. Verlaag de oventemperatuur tot 180 C / gasoven stand 4.
    4. In een grote kom meng je de roomkaas en 325 gr suiker tot een gladde massa. Klop de maïzena, 1 eetlepel citroensap, sinaasappelschil, limoenschil, 1 1/2 theelepel geraspte citroenschil en 1/2 theelepel vanille erdoor. Klop de eieren er een voor een door, roer dan de zure room erdoor. Giet de vulling over de gebakken bodem.
    5. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 55 tot 60 minuten, of totdat hij gebarsten is aan de randen en het midden ietsje beweegt wanneer de springvorm voorzichtig wordt geschud. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, en zet dan een nacht in de koelkast.
    6. In een pan kook je op matig vuur de marmelade en 2 theelepels citroensap tot het wat is gereduceerd, ongeveer 2 minuten. Verspreid het warme glazuur over de bovenkant van de cheesecake. Laat de taart 10 minuten afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een schaal.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren