Cheesecake met toffee en pecannoten

    Cheesecake met toffee en pecannoten

    13keer bewaard
    1uur30min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige cheesecake met een heerlijke mix van warme, geurige specerijen. Gegarneerd met een toffee-pecannotensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 85 gr digestive koekjes in kruimels
    • 50 gr gemalen pecannoten
    • 3 eetlepels basterdsuiker
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel koekkruiden
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 50 gr boter of margarine, gesmolten
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels toffeesaus
    • 110 gr fijngehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. In een middelgrote kom, meng je de koekkruimels, gemalen pecannoten, suiker, kaneel, koekkruiden en nootmuskaat. Giet de gesmolten boter erbij. Meng goed en druk in de bodem van een springvorm (23 cm) taartvorm.
    2. In een grote kom klop je de roomkaas, 100 g suiker en vanille tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een bij. Giet het over de taartbodem.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 70 minuten, of totdat de vulling stijf is. Laat afkoelen.
    4. In een kleine kom, meng je de toffee saus en fijngehakte pecannoten. Verspreid dit over de afgekoelde cheesecake. Koel minstens 4 uur voor het opdienen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren