Eenvoudige vanillesaus

    Eenvoudige vanillesaus

    8keer bewaard
    12min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik vond dit recept toen ik appelbollen met vanillesaus maakte en ik geen puddingpoeder in de kast had. Nu maak ik de vanillesaus altijd zelf. Wees niet verbaasd als de saus er niet zo geel uitziet als wanneer je het uit een zakje maakt.

    barbarella Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 80 gr suiker
    • 1 eetlepel maïzena
    • 100 ml water
    • 30 gr boter
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 6 eetlepels slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:12min 

    1. Meng de suiker en maïzena in een steelpan. Roer het water er met een garde door. Wanneer de suiker en maïzena zijn opgelost, verhit je het langzaam, terwijl je af en toe roert.
    2. Als het suikerwater begint te borrelen (bijna kokend) en begint te karameliseren, laat je het ongeveer een minuut sudderen onder voortdurend roeren - de suiker zal zich nu tot een siroop vormen.
    3. Haal van het vuur en roer de boter en vanille erdoor. Als alle boter is opgelost, roer je de room erdoor.
    4. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren