Makkelijke pannenkoek uit de oven

    Makkelijke pannenkoek uit de oven

    6keer bewaard
    17min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze pannenkoek is super eenvoudig om te bakken en smaakt verrukkelijk. Je kunt het beslag op smaak brengen met kaneel of vanille. De beste manier om de pannenkoeken te bakken is in een diepe gietijzeren pan. Je kunt het klassiek serveren met poedersuiker of stroop, maar ik dien het vaak op met noten of boter en besprenkeld met citroensap.

    barbarella Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gr boter
    • 250 ml melk
    • 125 gr witte bloem
    • 4 grote eieren
    • Om mee te serveren
    • poedersuiker (optioneel)
    • gehakte walnoten (optioneel)
    • citroensap (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7 en verwarm een diepe, gietijzeren pan in de oven.
    2. Klop de eieren lichtjes op tot ze schuimen, roer er vervolgens de melk door. Roer daarna langzaam de bloem door het beslag.
    3. Haal de pan uit de oven, en laat de boter volledig smelten zodat de gehele bodem van de pan bedekt is met boter.
    4. Giet het beslag in de pan en plaats de pan in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 12-15 minuten, totdat de pannenkoek gerezen is, licht gebruind is en een beetje over de rand van de pan buigt.
    5. Snijd de pannenkoek in stukken, bestrooi met poedersuiker of noten en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren