Mama's sodabrood

    Mama's sodabrood

    12keer bewaard
    1uur10min


    315 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van mijn moeder, Agnes Walters. Het is gemaakt met zure room en is nooit droog en meerdere dagen te bewaren.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 500g bloem
    • 200g suiker
    • 1 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 3 eieren
    • 475ml zure room
    • 150g (sultana) rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden C / gasstand 3. Vet twee bakblikken van 500g in.
    2. Meng de bloem, suiker, baksoda, bakpoeder en zout. Voeg de eieren, zure room en sultana's of rozijnen toe en meng tot het net gemengd is. Verdeel mengsel gelijkmatig over de twee vormen.
    3. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren