Mary's pompoensoep

    Mary's pompoensoep

    20keer bewaard
    1uur


    2539 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en heel makkelijk te maken. Je kunt ook 750ml tot 1L verse kippenbouillon gebruiken in plaats van water en bouillonblokjes. Werkt ook goed met de helft zoveel roomkaas als je het niet te romig wilt maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 eetlepels gesnipperde ui
    • 4 eetlepels boter of margarine
    • 850g geschilde en in blokjes gesneden flespompoen
    • 750ml water
    • 4 kippenbouillonblokjes
    • 1/2 theelepel gedroogde marjolein
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/8 theelepel cayennepeper
    • 2 (200g) pakjes roomkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote pan, bak uien in boter tot ze gaar zijn. Voeg pompoen, water, bouillonblokjes, marjolein, zwarte peper en cayennepeper toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken, totdat de pompoen gaar is.
    2. Pureer de pompoen en roomkaas in een blender of keukenmachine tot een gladde massa, in gedeeltes. Doe terug in de pan, en warm nog even door, maar laat het niet meer koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Heerlijk en erg makkelijk recept. Maar het kan makkelijker! Het is nogal lastig om ongekookte pompoen te snijden, dus rooster ik de pompoen eerst in de oven. Gewoon door de helft snijden en met de gesneden kant naar beneden in een ovenschaal 45 minuten op 190°C. Nu schep je de pompoen er heel makkelijk uit. Verder bereiden zoals in het recept. - 15 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren