Melanzane alla Parmigiana (aubergine met parmezaanse kaas)

    Melanzane alla Parmigiana (aubergine met parmezaanse kaas)

    17keer bewaard
    1uur10min


    471 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke Italiaanse gerecht is een fantastische manier om van aubergine te genieten. Ook de restjes zijn de volgende dag nog heerlijk- als er al wat overblijft!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 aubergine, in plakjes van 1cm
    • 1 1/2 eetlepels zout
    • 8 eetlepels olijfolie
    • 225g ricotta
    • 170 gr geraspte mozzarella
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 geklopt ei
    • 20 gr verse basilicum, fijngesneden
    • 800g tomaten pastasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Bestrooi beide kanten van de plakjes aubergine met zout. Leg de plakjes in een vergiet en zet er een schaal onder om het vocht uit de aubergine op te vangen. Laat 30 minuten staan.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasstand 4. Meng in een middelgrote kom de ricotta, mozzarella kaas en de helft van de parmezaanse kaas. Mix ei en basilicum erdoor.
    3. Spoel de aubergine in koud water af tot al het zout is verwijderd. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan, op middelhoog vuur. Leg de plakjes aubergine in een enkele laag in de pan, en bak aan beide zijden bruin. Herhaal dit met de resterende plakjes aubergine,en gebruik wat extra olie indien nodig.
    4. In een ovenschaal van 20x30cm, verdeel 1/3 van de pastasaus over de bodem. Leg hier een laag van plakjes aubergine bovenop. Beleg met de helft van het kaasmengsel. Herhaal dit proces tot alle plakjes aubergine en het kaasmengsel op is. Giet de resterende saus over de schotel en bestrooi met de resterende parmezaanse kaas.
    5. Bak 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de saus begint te bubbelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Zo lekker, melanzane! - 28 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren