Met chocolade bedekte kersen

    Met chocolade bedekte kersen

    1keer bewaard
    42min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor in het seizoen, verse zoete kersen, die zijn doordrenkt met vanille en gedoopt in chocolade. Deze zijn het best als ze vers gegeten worden, maar kunnen ook in een afgedekte trommel worden ingevroren.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 200 gr basterdsuiker
    • 1,5 theelepel vanille-extract
    • 225 gr pure chocola, in stukjes
    • 24 verse zoete kersen met steeltjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:42min 

    1. Giet de suiker in een ondiepe schaal. Druppel twee druppels vanille per keer op de schaal op 24 verschillende plaatsen om brokken vanillesuiker te vormen. Zet opzij om de brokjes hard te laten worden.
    2. Ontpit de kersen voorzichtig via de bodem. Ik gebruik daarvoor een kleine gebogen tandheelkundig hulpmiddel. Zorg ervoor dat de steel intact blijft.
    3. Wanneer de klontjes suiker verhard zijn, steek je ze in de kersen waar de pitten zaten; zet opzij.
    4. Smelt de chocolade in de magnetron en roer elke 30 seconden tot ze gesmolten en glad is.
    5. Houd de kersen bij de steel en dompel ze in de chocolade waarbij je de bovenkant vrij houdt. Leg ze op vetvrij papier om te drogen. Zet ze een nacht in de koelkast om de suikerklontjes op te laten lossen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    NikkyWegloop
    0

    Heerlijk - 26 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren