Mijn favoriete cheesecake met chocoladestukjes

    Mijn favoriete cheesecake met chocoladestukjes

    19keer bewaard
    1uur25min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb meerdere cheesecakes met chocoladestukjes geprobeerd en deze is veruit de beste, evenals het gemakkelijkst te bereiden! Ik hou van de chocolade koekjes bodem en bezaaid met kleine stukjes chocolade ziet het er prachtig uit.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110 gr chocoladekoekjes, verkuimeld
    • 3 eetlepels boter, gesmolten
    • 675 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 150 gr basterdsuiker
    • 4 eetlepels witte bloem
    • 3 eieren
    • 120 ml zure room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 170 gr kleine pure chocolade stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. In een middelgrote kom meng je de koekkruimels en boter. Druk aan op de onderkant van een 23 cm springvorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
    2. In grote kom meng je de roomkaas, suiker en bloem. Mix op medium snelheid tot het goed gemengd is. Roer er de eieren een voor een door. Meng de zure room en vanille erdoor. Roer er dan de chocolade stukjes in. Giet het mengsel over de gebakken bodem.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 55 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Bewaren in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren