Mini cheesecakes met koekjesbodem

    Mini cheesecakes met koekjesbodem

    6keer bewaard
    30min


    361 personen hebben dit gemaakt

    Een kruimelbodem van digestive koekjes is de norm bij het maken van cheesecake, maar deze mini kaastaarten zijn gemaakt met iets anders. Experimenteer met uw favoriete koekjes, of hou het bij digestive koekjes als je dat wilt! Voor een mooie presentatie, kun je elke cheesecake vlak voor het opdienen bedekken met een rozet van roomkaas of slagroom. En als je niet dol bent op kersen, kun je ook een andere vruchtenvulling of compote gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 gember-, vanille zand- of amarettikoekjes
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 2 el citroensap
    • 125g basterdsuiker
    • 600g kersenvulling

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Bekleed een muffin bakvorm met 12 papieren vormpjes. Leg in elk vormpje een koekje.
    3. Klop de roomkaas in een middelgrote kom luchtig. Voeg de eieren, het citroensap en suiker toe. Klop tot een glad en goed gecombineerd mengsel.
    4. Vul elk vormpje voor 2/3 met het roomkaasmengsel.
    5. Bak 15 à 17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat op een rooster afkoelen. Verdeel wat fruitvulling over de bovenkant. Spuit net voor het opdienen slagroom of roomkaas in een rozet op de bovenkant van elke cheesecake, indien gewenst.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren