Koreaanse runderribs (Gal-Bi)

    Koreaanse runderribs (Gal-Bi)

    7keer bewaard
    25min


    201 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige manier om op Koreaanse wijze ribjes te bereiden. In plaats van de ribjes kunt u ook kip of rib-eye gebruiken. Strooi over de kip of rib-eye dan een laagje fijngesneden lente-ui. Het vlees kan ook in de oven gebakken worden, de baktijd is dan hetzelfde.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 180 ml ketjap
    • 180 ml water
    • 3 eetlepels azijn
    • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel zwarte peper
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 4 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 1/2 grote ui, fijngesneden
    • 1,25-1,5 kg runder spareribs met bot, in stukken van 1-1,5 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Ketjap, water en azijn in een grote, niet-metalen kom schenken. Basterdsuiker, kristalsuiker, peper, sesamolie, knoflook en ui doorroeren tot de suiker is opgelost. De ribjes in de marinade drenken en afdekken met keukenfolie. 7-12 uur laten marineren, hoe langer hoe beter.
    2. De barbecue matig heet voorverwarmen.
    3. De ribjes uit de marinade halen en overvloedige marinade afschudden. De marinade weggooien. De ribjes op de voorverwarmde barbecue 5-7 minuten per kant roosteren tot het vlees niet langer roze is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren