Op cederhout gerookte zalm

    Op cederhout gerookte zalm

    2keer bewaard
    20min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Deze methode van het roken van zalm is vele jaren gebruikt en is verrassend makkelijk te doen met behulp van je eigen barbecue. De zalm wordt langzaam gegaard, en krijgt hierdoor een rijke, rokerige smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 x 20 x 2.5 cm onbehandelde cederhout plank
    • grof zeezout
    • 6 (120 gram) zalmfilets
    • 125 ml extra vergine olijfolie
    • 1 grote rode ui, fijngesneden
    • 1 citroen, in schijfjes
    • 1/2 eetlepel zwarte peperkorrels, geplet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Dompel de onbehandelde cederhouten plank in het water gedurende ongeveer 12 uur, of 's nachts.
    2. Verhit een barbecue voor op hoog vuur. Plaats de voorbereide plank op de barbecue, en bestrooi met grof zout. Bedek de barbecue en warm de plank 2 tot 3 minuten, tot deze droog is. Stel barbecue temperatuur in op medium warmte.
    3. Wrijf zalmfilets in met olijfolie. Leg op de plank. Bedek de zalm met rode ui, plakjes citroen en zwarte peperkorrels.
    4. Bak de zalm, bedekt, gedurende 10 tot 12 minuten, of totdat deze ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ArdvanderBurg
    0

    Ga het zeker eens proberen.. Maar wat ik zelf doe is de zalm in een rookoven na zo'n 20a30 minuten heb je een heerlijke gerookte zalm... Maar met zo'n plank moet ik zeker eens proberen... - 07 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren