Paneer Jalfrezi

    Paneer Jalfrezi

    10keer bewaard
    50min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn beste benadering van een van mijn favoriete gerechten als ik uit eten ga. Het is een heerlijke vegetarische curry met stevige stukken paneer (Indiase kaas).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 el plantaardige olie
    • 900g paneer, in blokjes gesneden
    • 1 el plantaardige olie
    • 2 uien, grof gesneden
    • 2 groene paprika, in reepjes gesneden
    • 1 eetlepel verse gember, zeer fijngesneden
    • 1 eetlepel knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 tl garam masala
    • 1/2 tl gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel gemalen venkelzaad
    • 2 tomaten, gezeefd
    • 1 eetlepel ketchup
    • zout naar smaak
    • 125 ml water
    • 4 el gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paneer in de hete olie tot ze goudbruin zijn, in 7 tot 10 minuten. Leg de paneer op een bord met keukenpapier, en laat de olie achter in de koekenpan.
    2. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan. Bak de uien, paprika, gember en knoflook in de hete olie tot de uien bruin zijn, in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met de garam masala, kurkuma en venkel; roerbak dit tot het geurig wordt, ongeveer 30 seconden. Roer de tomaten, ketchup en zout door het mengsel; bak tot de tomaten zacht zijn en de olie zich scheidt van de jus. Giet het water in de pan en roer door. Doe de paneer terug in de koekenpan; zet het vuur hoog en laat koken tot de jus dik is, in ongeveer 10 minuten. Garneer met koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren