Quiche met krab

    Quiche met krab

    7keer bewaard
    50min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Deze krab quiche is makkelijk te maken en absoluut heerlijk, en een leuke afwisseling van de gewone quiche. Serveer met een groene salade voor een heerlijke lunch of een lichte, zomerse maaltijd in de tuin.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels boter
    • 2 eetlepels lente-ui, fijngesneden
    • 3 eetlepels gehakte rode paprika
    • 225 gr krab vlees, in stukjes
    • 1 theelepel zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels witte wijn
    • 3 geklopte eieren
    • 125 ml (koffie)room
    • 1 (23 cm) hartige taartbodem, gedeeltelijk gebakken
    • 60 gr geraspte gruyère kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    2. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de lente-ui en rode paprika tot ze zacht zijn. Roer het krabvlees erdoor en kruid met zout en peper. Voeg de wijn toe en bak 1 minuut. Verwijder van het vuur en laat afkoelen.
    3. In een grote kom klop je de eieren goed los. Roer ze door het room en krab mengsel. Giet in de taartbodem en bestrooi met kaas.
    4. Bak in de voorverwarmde oven voor 25 tot 30 minuten, of totdat de taart goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren