Rivierkreeften bisque

    Rivierkreeften bisque

    1keer bewaard
    30min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een rijke, romige soep, dat een elegant voorgerechtje vormt tijdens een etentje en is veel makkelijker te bereiden dan het lijkt. Het is een heerlijke manier om rivierkreeften te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 eetlepels boter
    • 1 fijngehakte ui
    • 4 eetlepels witte bloem
    • 500 ml kippenbouillon
    • 750 ml room
    • 1 theelepel zout
    • 680 gram gepelde rivierkreeft staarten
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 1 snufje cayennepeper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en roerbak de ui tot ze goudbruin zijn, ongeveer 8 minuten. Roer de bloem erdoor tot een gladde massa, en roerbak het mengsel totdat deze een bleke gouden kleur heeft, ongeveer 5 minuten. Roer de kippenbouillon erdoor, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen, en meng er de room, zout, rivierkreeft staarten, worcestersaus en cayennepeper door.
    2. Verlaag het vuur tot medium-laag en blijf roeren als soep gaat sudderen. Laat de bisque sudderen gedurende ongeveer 5 minuten, totdat het iets verdikt. Niet laten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren