Rode biet en geitenkaas salade

    Rode biet en geitenkaas salade

    68keer bewaard
    35min


    413 personen hebben dit gemaakt

    Deze verfijnde salade is eenvoudig te bereiden, maar toch zo bijzonder als het heerlijk is. Serveer als licht vegetarisch hoofdgerecht of voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 middelgrote rode bieten - geschrobd, geschild en in tweeën gesneden
    • 5 eetlepels gehakte walnoten
    • 3 eetlepels ahornsiroop
    • 300 gr gemengde sla
    • 125 ml vers geperste jus d'orange
    • 60 ml balsamico-azijn
    • 125 ml extra vergine olijfolie
    • 60 gr geitenkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Plaats bieten in een pan en vul met genoeg water om ze te bedekken. Breng aan de kook, dan koken voor 20 tot 30 minuten, tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen, snijd ze in blokjes.
    2. Terwijl de rode bieten koken, doe je de walnoten in een koekenpan op een medium-laag vuur. Verwarmen tot ze warm en verkleurd zijn, roer er dan de ahornsiroop door. Bak ze en roer tot alles gelijkmatig bedekt is, haal dan van het vuur en zet apart om af te koelen.
    3. In een kleine kom, meng je het sinaasappelsap, de balsamico-azijn en olijfolie tot een dressing.
    4. Leg een grote portie groene sla op elk van de vier borden, verdeel de walnoten en strooi dit over de sla. Verdeel gelijke hoeveelheden rode biet over de sla en bedek met stukjes geitenkaas. Besprenkel elk bord met wat dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    Patty
    van
    8

    Heerlijk! goeie combi, bieten en geitenkaas, echt een klassieker. - 17 jul 2011

    Nanda
    van
    5

    Heerlijke salade! Ik heb pecannoten ipv walnoten gebruikt, honing ipv ahornsiroop en mandarijnsap ipv sinaasappel, maar ik denk dat dat voor de smaak niet veel verschil geeft, het was heerlijk! Ga ik zeker vaker maken. Je kunt trouwens ook heel goed voorgekookte bietjes gebruiken, scheelt een boel werk - 06 jan 2012

    berts
    van
    2

    Met het cijfer negen overschat je deze salade zeker niet. Je smaakzintuigen worden heen en weer gegooid maar blijven je prikkelen. De dressing is overdadig (halveren naar rato) . Prima opening van een diner - 25 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren