Rozemarijn kip met aardappelpartjes

    (1216)
    1 uur 15 minuten

    Een eenpansgerecht dat binnen 15 minuten in de oven staat. Kinderen zijn er dol op! Rozemarijn, knoflook en oregano bieden een aroma waar het water van in de mond loopt. Als u gedroogde in plaats van verse kruiden gebruikt, neem dan 1/3 van de aangegeven hoeveelheden.


    1139 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 kippenbouten
    • 6 kleine rode aardappels, in vieren
    • 120 ml extra virgin olijfolie, of naar behoefte
    • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden
    • 1 1/2 theelepel verse oregano, fijngesneden
    • 2 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. Kip en aardappels in een grote kom met olijfolie overgieten en al roerend een olielaagje geven. Kip en aardappels over een grote ovenschaal of diepe bakplaat verdelen. Rozemarijn, oregano, knoflook, zout en peper erover strooien.
    3. Gedurende 1 uur in een open schaal in de voorverwarmde oven bakken. De laatste 15 minuten met saus overgieten voor een extra krokant laagje.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1216)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties