Romige kip met camembert

    Romige kip met camembert

    3keer bewaard
    30min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept als je op zoek bent naar iets aparts met kipfilets. Camembert is een lekkere keuze, maar voel je vrij om je eigen favoriete kaas te proberen.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 theelepel olijfolie
    • 3 kipfilets
    • 2 eetlepels boter
    • 1 1/2 eetlepel witte bloem
    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • 175 ml melk
    • 1 eetlepel grove graanmosterd
    • 90 gr camembert, in blokjes
    • 1 avocado - geschild, pit verwijderd en in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bestrijk een anti-aanbak koekenpan met 1 theelepel olie, en plaats deze op middelhoog vuur. Bak de kipfilets in de koekenpan gaar, gedurende ongeveer 20 minuten.
    2. Terwijl de kip gaar wordt, smelt je de boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en roer je de bloem er door tot een glad mengsel ontstaat. Roer de lente-ui erdoor, kook, onder voortdurend roeren tot het mengsel begint te bruinen. Roer er geleidelijk de melk door en blijf roeren tot de saus dik en glad is. Verwijder van het vuur en roer er de mosterd en Camembert door tot het gesmolten en glad is.
    3. Leg de kip op een serveerschaal, en bedek de bovenkant met plakjes avocado. Giet saus over de kip en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren