Rösti op Bernse wijze

    Rösti op Bernse wijze

    2keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Rösti is een blijvende favoriet, maar wat velen niet beseffen is dat er vele variaties van Rösti in Zwitserland zijn. In Bernse Rösti worden de aardappelen grof geraspt. Ik serveer dit altijd met spek.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr gekookte aardappelen van de vorige dag (niet te zacht)
    • 100 gr spek, in blokjes gesneden
    • 1 theelepel zout
    • 3-4 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Rasp de aardappelen grof met de hand of snijd ze in dunne plakjes. Meng met zout en spek.
    2. Smelt de boter in een gietijzeren braadpan, voeg de geraspte aardappelen toe en roer enkele malen zodat de boter en de aardappelen goed gemengd zijn.
    3. Bak op een matig vuur, terwijl je de aardappel herhaaldelijk omdraait. Tegen het einde van de baktijd duw je de aardappelen samen en zet je het vuur hoger zodat de onderkant van de aardappelen een knapperige korst vormt.
    4. Serveer met de korst naar boven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren