Simpele Amerikaanse pannenkoeken

    Simpele Amerikaanse pannenkoeken

    6keer bewaard
    15min


    1080 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder leerde me dit gemakkelijk te onthouden recept voor pannenkoekjes. Wij maakten altijd drie keer zoveel voor ons gezin van zeven personen.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 125g bloem
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 1/4 theelepel zout
    • 250ml melk
    • 1 ei
    • 2 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit een geoliede koekenpan op middelhoog vuur.
    2. Meng bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Maak een kuiltje in het midden. Klop in een aparte kom de eieren los met melk en olie. Giet het melkmengsel bij het meelmengsel. Klop tot een glad beslag.
    3. Giet of schep de pannenkoekbeslag in de hete pan, ongeveer 60 ml (4 eetlepels) per pannenkoek. Aan beide kanten bruin bakken en serveer ze warm.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren