Supereenvoudige cheesecake

    Supereenvoudige cheesecake

    2keer bewaard
    1uur30min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Je zult de frisse smaak van deze eenvoudige cheesecake zonder bodem heerlijk vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 675g roomkaas
    • 200 basterdsuiker
    • 1/4 theelepel amandel extract
    • 1/4 tl zout
    • 5 eieren
    • 250ml zure room
    • 2 el basterdsuiker
    • 1/4 tl vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden C / gasstand 3. Meng in een grote kom roomkaas, 200g suiker, amandel extract, eieren en zout. Klop tot een gladde massa. Schenk het mengsel in een ingevette diepe taartvorm.
    2. Bak 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 20 minuten afkoelen.
    3. Om de topping te maken: meng zure room, 2 eetlepels suiker en 1/4 theelepel vanille-extract toe en mix tot een gladde massa. Verspreid gelijkmatig over de bovenkant van de gebakken cheesecake, en bak het vervolgens 10 minuten op 170 graden C / Gasstand 3 zodat de bovenkant stevig wordt.
    4. Laat afkoelen, en zet enkele uren voor het opdienen in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren