Vermicellipasta met krab in botersaus

    Vermicellipasta met krab in botersaus

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Pasta met daarop krab en een bruine botersaus vormt een snel, romantisch gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 gr boter
    • 60ml champagne of andere mousserende witte wijn
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1/8 tl paprikapoeder
    • 1/8 theelepel gedroogde salie
    • 1 snufje gemalen gember
    • 225g gekookt krabvlees
    • 250g vermicellipasta
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie, of zoveel als nodig
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte peterselie, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een zware koekenpan op midden-laag vuur, draai het vuur laag en laat alles ongeveer 5 minuten koken, tot de boter karamelbruin van kleur is. Giet de wijn erbij en voeg knoflook, paprika, salie en gemberpoeder toe, en kook dit al roerend ongeveer 5 minuten, totdat de saus is ingekookt en de knoflook iets goudkleurig is. Meng voorzichtig de krab erdoor.
    2. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook op een matig vuur, en voeg de pasta toe. Kook in ongeveer 4 minuten tot het net zacht is en giet af.
    3. Leg de pasta op borden en besprenkel elke portie met olijfolie. Schep de boter-krabsaus over elk bord, bestrooi met zout en peper naar smaak, garneer met peterselie en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren