Lamsbout van de barbecue naar Koreaans recept

    Lamsbout van de barbecue naar Koreaans recept

    5keer bewaard
    8uur30min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Haal bij de slager een ontbeende en opengesneden hele lamsbout. Bereid de marinade en laat het vlees gedurende 1 nacht marineren. Op de barbecue leggen tot de gewenste gaarheid is bereikt. Voor het serveren in plakken snijden. U kunt het vlees in tortilla's of pitabrood serveren met fijngesneden sla. De marinade is ook lekker met ribbetjes.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 150 ml hoisin of pekingsaus
    • 90 ml rijstazijn
    • 6 lente-uitjes, fijngesneden
    • 4 eetlepels ketjap
    • 4 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels honing
    • 1/2 theelepel sesamolie
    • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
    • 1/2 theelepel gemalen witte peper
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 2 1/2 kg ontbeende, opengesneden lamsbout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. In een grote, hersluitbare plastic zak hoisinsaus, rijstazijn, lente-uitjes, ketjap, knoflook, honing, sesamolie, sesamzaad, witte en zwarte peper mengen. De lamsbout toevoegen, de zak sluiten en omdraaien zodat het vlees een laagje dressing krijgt. Gedurende 8 uur in de koelkast leggen (1 nacht).
    2. De barbecue goed heet laten worden.
    3. Het rooster met olie invetten. Lamsvlees erop leggen en teveel aan marinade afnemen. Elke zijde in ong. 15 minuten tot gewenste gaarheid roosteren. De vleestemperatuur moet binnenin minimaal 63°C zijn.
    4. Het vlees op een schaal leggen en 20 minuten laten afkoelen alvorens te snijden en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren