Zoete zalm

    Zoete zalm

    5keer bewaard
    50min


    106 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept dat ik heb gebruikt voor andere vis, en heb besloten het ook eens met zalm te proberen. Heerlijk, zelfs mijn man vindt het lekker en hij is niet eens zo'n fan van zalm!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 gr boter
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 4 (170 gr) zalmfilets
    • 3 grote uien, in dunne plakjes gesneden
    • 225 ml witte azijn
    • 220 gr bruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet de folie in met olie.
    2. Meng de uien, azijn en donkerbruine basterdsuiker in een steelpan op middelhoog vuur. Kook onder af en toe roeren tot de saus begint te karameliseren, ongeveer 15 minuten.
    3. Smelt de boter met de knoflook in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalmfilets op de voorbereide bakplaat, en bestrijk met knoflookboter. Giet het uimengsel over de filets.
    4. Bak gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de vis gaar is. De baktijd kan variëren al naar gelang de dikte van de zalmfilets.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren