Zwitserse goulash

    Zwitserse goulash

    27keer bewaard
    2uur40min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een stevige rundvlees goulash die afkomstig is uit Bern, Zwitserland. Het bevat veel vlees, groenten en aardappelen. Het smaakt de dag erna nog beter (maar meestal blijft er niks over...).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr in blokjes gesneden suddervlees
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 1 eetlepel boter of olijfolie
    • 100 gr spekblokjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2-3 wortelen, in kleine stukjes gesneden
    • 1 kleine knolselderij, in kleine stukjes gesneden
    • 1 prei, gesneden
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 500 ml runderbouillon
    • 4-5 aardappelen
    • 1 bosje fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur20min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit het vet in een pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht (het kan zijn dat je dit in gedeeltes moet doen omdat de pan anders te vol is). Voeg de spekjes, uien, wortelen, knolselderij en prei toe en bak een paar minuten. Kruid lichtjes met zout en peper, bestrooi met de bloem en voeg de tomatenpuree toe. Roer dit goed door elkaar en giet de helft van de bouillon erbij. Dek af en laat 1 1/2 uur sudderen op laag vuur.
    2. Ondertussen, schil je de aardappelen en snijd je ze in blokjes - hetzelfde formaat als het in blokjes gesneden rundvlees - en voeg ze toe aan het vlees samen met de rest van de bouillon. Laat het nog 30 minuten verder sudderen en besprenkel de goulash met fijngehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    geweldig smaakvol heb hem vandaag gemaakt voor morgen kan niet wachten hoe hij dan smaakt - 09 nov 2015

    van
    0

    Goede, stevige winterpot. Lekker lang laten sudderen het vlees, boterzacht toen het eindelijk klaar was. Beetje rijst erbij is geen verkeerd iets, maar dankzij de aardappel ook niet direct nodig. ligt eraan hoeveel je hebt om te voeren, want weining man vraagt niet om een tweede portie. - 16 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren