Tzazikiyoghurt

    Tzazikiyoghurt

    3keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Onze heerlijke yoghurtdip, met of zonder komkommer.

    Rujoh Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 500 mililiter

    • 500 ml Turkse yoghurt (lekker dik)
    • 5 tenen knoflook
    • halve citroen, uitgeknepen
    • Snufje zout en peper
    • 50 ml olijfolie
    • 1 geraspte komkommer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Pel de knoflook en snijd deze fijn;
    2. Was de komkommer en rasp het boven een ruime kom waarin een grote zeef en hierin een natgemaakte schone theedoek; Knijp het vocht uit de komkommer;
    3. Doe in een mengkom de dikke yoghurt; Voeg hierbij de ingrediënten; meng door elkaar;
    4. Breng op smaak met zout en peper;
    5. [zonder komkommer een heerlijke knoflooksaus]

    Vooraf maken

    Kan ruim te voren klaar gemaakt worden voor bij bijvoorbeeld gegrild vlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren