Lamsribjes met honing en wijn

    Lamsribjes met honing en wijn

    2keer bewaard
    1uur20min


    95 personen hebben dit gemaakt

    Een combinatie van smaken uit het Midden-Oosten en Europa. Het gerecht is het lekkerst met gestoomde groenten en rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 1/2 kg lamsribben
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 theelepels knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel honing
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 eetlepels ketjap
    • 250 ml droge witte wijn
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel zout
    • 4 eetlepels vers citroensap
    • 1 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Marineren: leg het lamsvlees in een ovenschaal. In een kommetje ui, knoflook, honing, olie, ketjap, wijn, peper, zout, citroensap en kaneel grondig mengen en vervolgens over het lamsvlees gieten. Afdekken en gedurende 1 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    3. Gedurende ong. 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar braden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren