Lamsribjes met honing en wijn

    (100)
    1 uur 20 minuten

    Een combinatie van smaken uit het Midden-Oosten en Europa. Het gerecht is het lekkerst met gestoomde groenten en rijst.


    103 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 1/2 kg lamsribben
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 theelepels knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel honing
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 eetlepels ketjap
    • 250 ml droge witte wijn
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel zout
    • 4 eetlepels vers citroensap
    • 1 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Marineren: leg het lamsvlees in een ovenschaal. In een kommetje ui, knoflook, honing, olie, ketjap, wijn, peper, zout, citroensap en kaneel grondig mengen en vervolgens over het lamsvlees gieten. Afdekken en gedurende 1 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    3. Gedurende ong. 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar braden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (100)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren