Lamsspiesjes met citroen-honing

    Lamsspiesjes met citroen-honing

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De honing-citroensaus met een vleugje munt maakt deze lamsspiesjes heerlijk anders van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr verse munt, fijngesneden
    • 180 ml droge witte wijn
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels honing
    • 1,3 kg lamsstoofvlees, in stukjes
    • 18-24 kleine sjalotjes, gepeld
    • 8 bamboepennen (of sateprikkers), 30 minuten in water geweekt
    • 1 eetlepel abrikozencompote
    • 2 theelepels maïzena
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Munt, wijn, citroensap en honing in een mengkom mengen. Lamsvlees en sjalotjes toevoegen en omscheppend vermengen. Afdekken in 4 uur of een nacht in de koelkast laten intrekken.
    2. De barbecue matig tot heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    3. De marinade door een vergiet van het vlees scheiden in een in kleine sauspan opvangen. Het vlees en de sjalotjes aan de pennen rijgen (3 sjalotjes per pen). Leg de spiesjes op de voorverwarmde barbecue en rooster ze tot gewenste gaarheid (ong. 8 minuten voor medium).
    4. Intussen de bewaarde marinade op en middelhoog vuur aan het sudderen brengen en daarin de abrikozencompote oplossen. Het vuur matig laag zetten en 5 minuten zachtjes laten sudderen. Zo nodig water toevoegen zodat de saus niet verbrandt. Maïzena in 1 eetlepel water oplossen en door de saus roeren om in te laten dikken. Nog 30 seconden laten sudderen en serveren met de lamsspiesjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren