Zagrebska (Cremesnitte)

    Zagrebska (Cremesnitte)

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Sloveens gebak dat lijkt op tompouce.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 pakje bladerdeeg
    • 10 eieren
    • 350 gr suiker
    • 230 gr bloem
    • 4 zakjes vanillesuiker
    • 1 liter melk
    • 500 ml water
    • 4 dl slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak het bladerdeeg in een voorverwarmde oven volgens de gebruiksaanwijzing gaar en lichtbruin.
    2. Roer 10 eierdooiers, bloem, vanillesuiker en de helft van de suiker door elkaar en voeg zonodig wat koude melk toe. Voeg het mengsel toe aan de melk en water en kook dit 10 minuten onder regelmatig roeren.
    3. Klop de eiwitten stijf met de resterende suiker en roer dit door de massa als dit 10 minuten gekookt heeft. Alles laten afkoelen.
    4. Pak een grote ovenschaal of bakschaal, bedek de bodem met de helft van de gebakken bladerdeeg. Bestrijk de bodem met de vulling.
    5. Klop de slagroom stijf met een beetje suiker. Verspreid de slagroom over de creme. Bedek dan met de andere helft van het bladerdeeg.

    Tip

    Je kunt als garnering chocoladeglazuur of poedersuiker gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren