Lamsvlees met wintergroenten

    Lamsvlees met wintergroenten

    11keer bewaard
    1uur30min


    129 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige stoofschotel op basis van wintergroenten. Het lamsvlees kan vervangen worden door rundvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 500 gr lamsstoofvlees, in blokjes
    • 500 ml runderbouillon
    • 250 ml droge rode wijn
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse tijm, fijngesneden
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 1 laurierblad
    • 300 gr muskaatpompoen, zaad verwijderd en in plakken
    • 150 gr pastinaak
    • 150 gr zoete aardappel, in stukjes
    • 125 gr selderie, in plakjes
    • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes
    • 125 ml zure room
    • 3 eetlepels witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een grote sauspan de olie verhitten en daarin het lamsvlees aan alle kanten aanbraden. Vet afgieten, runderbouillon en wijn erdoor roeren. Kruiden met knoflook, tijm, zout, peper en laurierblad. De pan aan de kook brengen, het vuur laag zetten en gedurende 20 minuten in een afgesloten pan laten sudderen.
    2. pompoen, pastinaak, zoete aardappel, selderie en ui toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en in ong. 30 minuten de groenten gaar koken.
    3. In een kommetje zure room en bloem vermengen. Geleidelijk 125 ml van het hete vleessap erdoor roeren.
    4. Het roommengsel door de sauspan roeren. Laurierblad verwijderen en al roerend laten inkoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren