Drie in een pan

    Drie in een pan

    4keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Drie in een pan zijn een soort mini-pannenkoekjes.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 100 gr bloem
    • 1 dl melk
    • 10 gr gist
    • 1 klein eitje
    • Snufje zout
    • 40 gr krenten
    • 10 gr boter (om in te bakken)
    • 10 gr suiker (om te bestrooien)
    • Materialen
    • steelpan
    • thermometer
    • koekenpan
    • garde
    • soeplepel
    • pannenkoekmes
    • zeef

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:55min 

    1. Was de krenten goed en laat ze uitlekken in een zeef.
    2. Verwarm de melk tot 35°C (meten!!). Wanneer de melk 35°C is, meng je de gist erbij.
    3. Breng de bloem en zout in een mengkom.
    4. Giet het melk-gist mengsel in een klein straaltje bij de bloem. Goed roeren met de garde anders krijg je klontjes.
    5. Voeg nu het ei erbij. Klop dit totdat je een egaal beslag hebt.
    6. Voeg nu de krenten erbij.
    7. Vul een pan met heet water en zet daar de beslagkom in. Leg nu een vochtige doek over de beslagkom. Laat dit 30 minuten rijzen.
    8. Zet de gasknop op middelmatig vuur. Verwarm in een koekenpan een beetje boter tot lichtbruin.
    9. Maak in de koekenpan drie hoopjes van het beslag. Bak de ‘koekjes’ langzaam totdat de bovenkant droog is. Bak ook de andere kant mooi lichtbruin.
    10. Serveer de koekjes op een bordje en bestrooi ze met suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren