Hawaï broodjes

    Hawaï broodjes

    6keer bewaard
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met kant-en-klaar broodmix en een paar verse ingrediënten, maak je deze heerlijke opgerolde broodjes met ananas, kaas en italiaanse kruiden.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr broodmix
    • 150 ml lauw water
    • 10 gr zachte margarine
    • 50 gr geraspte kaas
    • 1 ui
    • 2 schijven ananas
    • beetje bloem
    • 1 ei
    • Italiaanse kruiden
    • Materialen
    • grote pan
    • mengkom
    • 1 deegroller
    • mesje
    • snijplank
    • bakplaat
    • 1 kwastje
    • bakpapier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 50min rijzen  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Meng de broodmix, water en boter in een mengkom.
    2. Kneed het deeg samen met het water en de boter tot een soepel en elastisch deeg. (10 minuten kneden)
    3. Vul een pan met heet water en zet daar de mengkom in. Leg een vochtige doek over de mengkom. Laat het deeg 20 minuten rijzen.
    4. Snij de ui en ananas in kleine stukjes.
    5. Kneed het deeg een keer door. Rol het deeg tot een vierkante lap van 1,5 cm dikte.
    6. Bestrooi de lap gelijkmatig met de uien, ananas, geraspte kaas en de Italiaanse kruiden.
    7. Rol de lap nu op tot een stevige rol. Snijd de rol nu in schijven van ± 2 cm dik.
    8. Leg het bakpapier nu op de bakplaat en plaats de schijven op de bakplaat. Bestrijk de schijfjes met losgeklopt ei.
    9. Leg de vochtige doek over de schijfjes en laat dit nu nog 30 minuten rijzen.
    10. Verwarm de oven voor op 200°C.
    11. Bak ze ongeveer 20 min in het midden van de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren