Kreeftenstaart van de barbecue

    Kreeftenstaart van de barbecue

    3keer bewaard
    25min


    380 personen hebben dit gemaakt

    Kreeftenstaart in een lichte saus van citroen en knoflook en vervolgens op de barbecue gelegd. In een oogwenk klaar en ongelooflijk lekker! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel citroensap
    • 110 ml olijfolie
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/8 theelepel witte peper
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 kreeftenstaarten (280 gr)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. De barbecue goed heet laten worden.
    2. Boven een kopje de citroen uitknijpen en er voorzichtig olijfolie door roeren. Zout, paprikapoeder, witte peper en knoflook erdoor kloppen. Met een groot mes de staarten in lengterichting halveren en de vleeskant insmeren met marinade.
    3. Een barbecuerooster licht met olie invetten. Leg de staarten met de vleeskant naar beneden op de barbecue. 10-12 minuten roosteren en de staarten daarbij eenmaal omdraaien en frequent met marinade bedruipen. Resterende marinade verwijderen. De kreeft is gaar als het vlees ondoorzichtig is en stevig aanvoelt.

    Video

    Kreeftenstaart van de barbecue
    Kreeftenstaart van de barbecue

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren