Asperges met spek en gepocheerde eieren

    Asperges met spek en gepocheerde eieren

    3keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade is de specialiteit van mijn man. Heerlijk als het warm geserveerd wordt met knapperig brood. Je kan het maken als voorgerecht in kleinere porties, of als een fantastische lunch. Als voorgerecht kun je het beste 1 ei per persoon rekenen om 8 porties met dit recept te kunnen maken. Gebruik je favoriete kant-en-klare vinaigrette, of maak je eigen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr asperges, gewassen en geschild
    • 1 eetlepel boter
    • 8 plakjes bacon, in blokjes gesneden
    • 8 eieren
    • 1 theelepel azijn
    • 4 eetlepels vinaigrette
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak de asperges met 1 eetlepel boter in een koekenpan voor 2 minuten. De asperges moeten zacht zijn, maar nog een beetje knapperig.
    2. Bak het spek in een koekenpan bruin en krokant.
    3. Pocheer de eieren. Breng hiervoor een pan water aan de kook, voeg 1 theelepel azijn toe, breek de eieren een voor een en giet ze in een klein kopje, vervolgens laat je het ei voorzichtig in het kokende water vallen. Kook gedurende 3 minuten, of totdat het eiwit gaar is.
    4. Verdeel de asperges over 4 borden, rangschik 2 gepocheerde eieren op elk bord, voeg vervolgens het spek, 1 eetlepel vinaigrette, en zout en peper toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren