Lavendelcake

    Lavendelcake

    5keer bewaard
    1uur5min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze cake als de lavendel bloeit. Probeer hem ook eens gedecoreerd met schijfjes verse aardbei.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 180 ml melk
    • 3 eetlepels verse lavendel, zeer fijngesneden
    • 6 eetlepels boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 250 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°c/gasstand 3. Een bakvorm van 23x13 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur melk en lavendel tegen de kook brengen. Van het vuur halen en even laten afkoelen.
    3. In een middelgrote kom boter en suiker tot een glad mengsel kloppen. Het ei erdoor kloppen tot een licht en luchtig geheel ontstaat. Bloem, bakpoeder en zout mengen en dit afwisselend met melk en lavendel door de boter mengen tot een grof beslag ontstaat. In de ingevette bakvorm schenken.
    4. 50 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. Op een rooster plaatsen en in de bakvorm laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren