Chinees zoetzuur varkensvlees

    Chinees zoetzuur varkensvlees

    13keer bewaard
    1dag6uur


    20 personen hebben dit gemaakt

    Zoetzuur varkensvlees moet een van de meest geliefde Chinese gerechten zijn. Dit is een geweldig recept om te maken voor familie of vrienden als je in de stemming bent voor afhaal! Serveer het zoetzure varkensvlees met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 440 gr ananas uit blik, bewaar het sap
    • 1 theelepel maïzena
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 2 eetlepels witte of rode wijn azijn
    • 80 ml tomatenpuree
    • 80 ml water
    • 400 gr varkensvlees, in blokjes
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 3 eetlepels olie, apart te verwerken
    • 1 ui, gesneden
    • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
    • 125 gr champignons, in vieren gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1dag6uur  ›  Klaar in:1dag6uur15min 

    1. Combineer 80 ml van het ananassap, maïzena, suiker, azijn, tomatenpuree en 80 ml water in een kom. Zet opzij.
    2. Doe het varkensvlees en de bloem in een plastic zak en schud om het vlees met bloem te bedekken. Haal het vlees uit de zak en schud overtollige bloem eraf. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en roerbak in gedeeltes 2-3 minuten tot het varkensvlees bruin is. Voeg meer olie toe indien nodig. Verwijder het vlees uit de wok en zet opzij.
    3. Verhit de resterende olie in de wok, voeg de ui toe en bak op matig vuur gedurende 3 minuten. Voeg de paprika, champignons en ananas toe, en roerbak gedurende 2 minuten. Doe het ananassap mengsel en varkensvlees terug in de wok en meng goed. Breng aan de kook en kook 2 minuten totdat de saus dik wordt.
    4. Serveer over vers gestoomde rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren