Klassieke Lemon Drizzle Cake

    Klassieke Lemon Drizzle Cake

    13keer bewaard
    1uur10min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder maakt deze cake elke winter van de vruchten van haar citroenboom.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 55 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 2 eieren
    • 2 theelepels citroenschil, geraspt
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • 180 ml melk
    • 60 gr walnoot, gehakt
    • Citroenglazuur
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 theelepels citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x13 cm licht invetten.
    2. In een grote kom boter en 150 gr suiker licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed opkloppen. Vervolgens de citroenrasp erdoor roeren. In een aparte kom bloem, zout en bakpoeder via een zeef mengen.
    3. Afwisselend meelmengsel en melk aan het eiermengsel toevoegen en er grof doorheen roeren. De noten erdoor scheppen tot deze gelijkmatig over het beslag verdeeld zijn. Schenk het mengel vervolgens in de bakvorm.
    4. 50-55 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden.
    5. In een kleine kom 2 eetlepels suiker in citroensap oplossen. Als de cake 10 minuten heeft afgekoeld het glazuur over de cake smeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren