Deze coq au vin is zeer traditioneel, maar met een kleine twist - een gezonde dosis port naast een fles rode wijn. Je zult genieten van de diepe smaak van de port. Ik serveer deze coq au vin met witte rijst.
Doe een dag van tevoren de stukken kip in een grote kom samen met de knoflook, uien, bouquet garni, zout en peper. Giet de rode wijn over de kip en laat 24 uur marineren in de koelkast.
De volgende dag giet je de marinade door een zeef en bewaar je alle ingrediënten.
Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de kip bruin. Giet de port erover en steek het aan tot de alcohol is verdampt (sla deze stap over als je hier onervaren in bent, laat het dan gewoon sudderen tot de alcohol verdampt is).
Bestrooi de kip met bloem, voeg de plakjes bacon en de groenten uit de marinade toe. Laat 10 minuten koken. Voeg de marinade zelf toe en laat gedurende 1 uur sudderen.
Roer de champignons en morieljes erdoor en laat nog eens 30 minuten sudderen.