Pâte brisée (zanddeeg) voor hartige taarten

    Pâte brisée (zanddeeg) voor hartige taarten

    25keer bewaard
    15min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Dit supereenvoudig te maken deeg is ideaal voor hartige taarten, vlaaien, quiches of pasteitjes. Het is boterachtige, rijk van smaak en snel en makkelijk te maken. Het is ook diepvries-vriendelijk, wikkel het gewoonweg in plasticfolie en vries in; voor gebruik een nacht laten ontdooien in de koelkast.

    Ingrediënten
    Porties: 450 

    • 1 eierdooier
    • 125 gr boter, in stukjes gesneden
    • 250 gr witte bloem
    • 50 ml water of meer indien nodig
    • 1 flinke snuf zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een keukenmachine of een grote kom meng je de bloem met het zout en de boter. Mix tot het mengsel lijkt op grove kruimels en er geen stukjes boter meer over zijn.
    2. Voeg de eierdooiers toe en net genoeg water om een niet-kleverig deeg te maken. Wikkel in plasticfolie en zet in de koelkast als je tijd hebt of gebruik het direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren