Eenvoudige appelflappen

    Eenvoudige appelflappen

    28keer bewaard
    50min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze super eenvoudig appelflappen altijd met mijn kinderen. Het is echt een recept voor beginners, waar iedereen van zal genieten - een heerlijke en grote appelflap van bladerdeeg en kant en klare appelmoes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 velletjes bladerdeeg, uitgerold
    • 300 gr appelmoes
    • 2 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 30 gr boter
    • 1 geklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 210 C / gasoven stand 6-7.
    2. Leg de bladerdeegvellen op een ingevette bakplaat. Besmeer ze met wat appelmoes, en leg een paar schijfjes appel bovenop de appelmoes, bestrooi met suiker en wat van de boter.
    3. Vouw de velletjes tot driehoekjes, knijp de randen met je vingers samen. Prik met een vork voorzichtig in het deeg te om de stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
    4. Bestrijk de bovenkanten met het losgeklopte ei.
    5. Bak in de oven gedurende 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    fireshira1
    3

    Heel erg lekker en gemakkelijk te maken, leuk voor de visite - 12 mrt 2013

    PrincessJasamin
    1

    hoeveel personen is per appelflap stuk ???? - 08 okt 2014

    van
    0

    Vree wijs en heel gemakkelijk voor een beginnende kokkin - 14 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren