Eenvoudige tajine met lam

    Eenvoudige tajine met lam

    4keer bewaard
    2uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Lamstajine is heerlijk warm en elegant gekruid. Dit is een eenvoudige tajine recept dat je doordeweek kunt maken, of voor gasten. Als je geen tajine hebt, gebruik dan een vuurvaste schaal en het eindresultaat zal even heerlijk zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 kg lam (schouder), in stukken gesneden
    • 3 uien, gehakt
    • 5 tomaten, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 25 gr verse koriander, fijngehakt
    • 150 ml crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg het lamsvlees en de uien toe en bak een paar minuten. Roer de tomaten, knoflook, kerrie en paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed, voeg 500 ml water toe en laat gedurende 75 minuten sudderen. Roer de koriander erdoor en kook gedurende nog eens 15 minuten.
    2. Voeg tot slot de creme fraiche toe en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren