Farinata

    (3)

    Deze knapperige Italiaanse pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel is een specialiteit uit Liguria en echt een geheim wapen in je keuken repertoire! Iedereen vindt het heerlijk. Kikkererwtenmeel kan worden gevonden in Aziatische / Indiase winkels. Je hebt wel een gietijzeren koekenpan of bakblik nodig.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 450 ml water
    • 210 gr kikkererwtenmeel
    • 3 eetlepels olijfolie, verdeeld
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel verse gehakte (of 1 eetlepel gedroogde) rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng water met het kikkererwtenmeel, 1 eetlepel olijfolie en zout. Dek af en laat 2 uur bij kamertemperatuur staan.
    2. Verwarm de oven voor op 240 C / gasoven stand 9. Verhit een gietijzeren koekenpan of bakblik. Verwijder het schuim van de bovenkant van het beslag. Roer de rozemarijn erdoor.
    3. Doe 2 eetlepels olijfolie in de hete pan en vul vervolgens met het beslag. Zet de pan voorzichtig terug in de oven en bak 25 minuten tot de pannenkoek goudbruin en krokant is. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren