Kaasfondue uit Savoie

    Kaasfondue uit Savoie

    1keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Probeer voor een onvergetelijke fondue dit recept uit de Savoie, Frankrijk eens uit. Gebruik een mengsel van kaas voor de beste resultaten, zoals 1/3 Comte, 1/3 Beaufort en 1/3 Gruyère. Ook een witte wijn uit de Savoie heeft de voorkeur. Roer de kaas altijd met een garde. Als je door de kaas roert, maak dan langzaam het cijfer 8 met de garde! Dit is erg belangrijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg kaas (een mengsel van gelijke delen Comte, Beaufort en Gruyère)
    • 5 teentjes knoflook
    • 100 ml witte wijn
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 klein glaasje brandewijn
    • 1 brood - ongeveer twee uur voor het opdienen in kleine stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Rasp de drie kazen en meng ze.
    2. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook dat in tweeën gesneden is. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook.
    3. Als de wijn begint te koken, voeg je geleidelijk de 3 kazen toe. Pers de 4 tenen knoflook en voeg toe aan het kaasmengsel. Roer tot een gladde massa ontstaat en voeg dan zout, peper en nootmuskaat toe. Roer alles goed door elkaar.
    4. Voeg een klein glas brandewijn toe en proef voor het serveren, doe er eventueel nog wat zout en peper door. Serveer met blokjes brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren