Ganzenlever op een brioche met vijgenjam

    Ganzenlever op een brioche met vijgenjam

    2keer bewaard
    15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudig recept is een must geworden in de afgelopen jaren voor kerst of oudejaarsavond. Het is gewoon goddelijk! Ik ben er nog steeds vol van! Dit recept heb ik van mijn zus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pot vijgenjam
    • 4 sneetjes brioche (zelfgemaakte als je de tijd hebt, dat is nog beter!)
    • 100 gr ganzenlever, fijn gesneden
    • een snufje zeezout
    • een kleine handvol verse tijmblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smeer de vijgenjam op een sneetje brioche (voor een verfijnde presentatie en vóórdat je de jam erop smeert: verwijder de korst van de brioche en snijd hem in 2 driehoeken).
    2. Leg een plakje ganzenlever op de jam.
    3. Strooi een klein snufje zeezout over de ganzenlever en 1 of 2 tijmblaadjes voor het opdienen.
    4. Serveer gekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren