Gebakken aardappelen
1 / 1 Foto van:  Anizou
Blader

Gebakken aardappelen

  • 4 1
  • 2
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 25min

Dit is een eenvoudig recept, maar met een prachtig resultaat. Blokjes nieuwe aardappelen worden gebakken in olie en boter tot ze krokant en goudbruin zijn. Serveer als bijgerecht met alles wat je maar wilt.

Anizou

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 5 eetlepels olie
  • 500 gr nieuwe aardappelen, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 50 gr gezouten boter
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de boter toe. Het mengsel zal eerst bubbeltjes krijgen, wanneer het schuim verdwijnt voeg je de aardappels toe.
  3. Breng de temperatuur terug tot een middelhoog vuur. Bak 20 minuten. NIET roeren. De aardappelen zullen aan een kant bruin worden.
  4. Laat de aardappelen uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout voor het serveren.

Meer recepten

Beoordelingen (2)

5

Andere ingrediƫnten gebruikt. Ik heb chili en knoflook olijfolie gebruikt, roomboter en heb er 2 teentjes geperste knoflook en rozemarijn in mee gebakken.. Zeer geslaagd gerecht bij ons thuis. - 10 jul 2011

0

Heerlijk!! Eet het vanavond voor de 2e keer - 10 jul 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties